VET-ECOoking – Module for VET Degrees on Gastronomy on “Sustainable Cooking”.

Erasmus+

Terminado

Closed

EN V Co-funded by_POS

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them

🇵🇹

A CEPROF é parceira no projeto “VET-ECOoking – Módulo para Cursos de EFP sobre Gastronomia em “Cozinha Sustentável”que decorrerá entre 2021 e 2023 e que conta com parceiros da Alemanha, Áustria, Portugal e Grécia. 

 

Objetivos do projeto:

  • Criar um módulo de formação sobre práticas culinárias sustentáveis para estudantes de Cozinha do Ensino Profissional;
  • Desenvolver competências transversais nos alunos do Ensino Profissional para que sejam capazes de preparar gastronomia sustentável de alta-qualidade e consciencializar os mesmos para a importância de combater as alterações climáticas;
  • Preparar os alunos do Ensino Profissional para enfrentar desafios do mundo laboral, sobretudo os que dizem respeito a alternativas alimentares mais ecológicas;
  • Elevar a notoriedade do Ensino Profissional no sector gastronómico;
  • Usar a gastronomia como ponto de partida para consciencializar para os objetivos de desenvolvimento sustentável. 

 

Resultados Finais:

  • 1 relatório global e 4 relatórios nacionais disponíveis em todas as línguas dos parceiros sobre o “Estado da Arte e Boas Práticas sobre Cozinha Sustentável;
  • 1 módulo de Ensino Profissional sobre Cozinha Sustentável, disponível em todas as línguas dos parceiros, a ser integrado nos cursos de Cozinha do Ensino Profissional;
  • 1 plataforma de formação com os conteúdos e recursos do módulo, disponível em todas as línguas dos parceiros;
  • 1 publicação final disponível em todas as línguas dos parceiros, sobre “Promover uma Cozinha Sustentável na Luta por um Mundo Melhor”.

Descarregue o Flyer do projeto aqui.

1 Newsletter (PT) – descarregue aqui.

Acrónimo -VET-ECOoking

Título – Módulo para Cursos de EFP sobre Gastronomia em “Cozinha Sustentável”

Programa – Erasmus +

Ação-chave – KA220-VET – Parcerias de cooperação no domínio da educação e formação vocacional

Referência – 2021-1-DE02-KA220-VET-000028091 

Estado – A decorrer

Data de início – 01-11-2021

Data de fim – 01-01-2024

Website – www.vet-ecooking.eu 

Facebook – https://www.facebook.com/vetecooking 

 

  • Low-tec gemeinnützige Arbeitsmarktförderungsgesellschaft Düren mbH (Alemanha)
  • Die Berater Unternehmensberatungs Gesellschaft MBH (Áustria)
  • Eurotraining Educational Organization (Grécia)
  • APSU – Associação Portuguesa de Startups (Portugal)

Para mais informações contacte

ceprofprojectmanagement@gmail.com

🇬🇧

CEPROF is a partner of the “VET-ECOoking – Module for VET Degrees on Gastronomy on “Sustainable Cooking”, which will take place between 2021 and 2023 and has partners from Germany, Austria, Greece and Portugal.  

 

Project objectives:

  • Create a training module on “Sustainable Cooking” for VET students in the field of cooking;
  • Develop hard and soft skills of VET students so they can prepare sustainable, high-quality gastronomy and raise awareness for the importance of fighting climate change; 
  • Better prepare the VET students to address the challenges of the workplace, with a focus on the greener dietary options;
  • Increase the notoriety of VET in the field of cooking; 
  • Use cooking as a starting point to raise awareness for the sustainable development goals.

 

Project results:

  • 4 National and 1 Global report in all partners languages about the “State of the Art and Good Practices concerning Sustainable Cooking”; 
  • 1 VET module on Sustainable Cooking, in all partners languages, to be integrated into VET courses of Gastronomy; 
  • 1 Training platform with the contents and the resources of the module, in all partners languages;
  • 1 Final publication in all partners’ languages about “Promoting Sustainable Cooking to fight for a better World”.

Download the flyer of the project here.

1 Newsletter (EN) – download here

Acronym – VET-ECOoking

Title – Module for VET Degrees on Gastronomy on “Sustainable Cooking”

Programme – Erasmus +

Key-action – KA220-VET – Cooperation partnerships in vocational education and training

Reference – 2021-1-DE02-KA220-VET-000028091 

Status – Ongoing

Start date – 01-11-2021

End date – 01-01-2024

Website – www.vet-ecooking.eu 

Facebook – https://www.facebook.com/vetecooking

  • Low-tec gemeinnützige Arbeitsmarktförderungsgesellschaft Düren mbH (Germany)
  • Die Berater Unternehmensberatungs Gesellschaft MBH (Austria)
  • Eurotraining Educational Organization (Greece)
  • APSU – Associação Portuguesa de Startups (Portugal)

For further information please contact

ceprofprojectmanagement@gmail.com